120 studenten op 6,5 hectare

Posted on

Op donderdag 25 februari kreeg de Ruige Hof bezoek van 120 eerste- en tweedejaars studenten bos- en natuurbeheer van de universiteit uit Wageningen, voor het vak “Belang van burgerinitiatieven voor het natuurbeheer in Nederland”. De dinsdag ervoor is voorzitter Walter ter plekke college gaan geven over onze vereniging, kansen en bedreigingen, vrijwilligerswerk en natuureducatie. Dat waren de thema’s die we ook tijdens de rondleidingen op verzoek van de docent terug moesten laten komen. Natuurlijk kwamen er spontaan ook andere dingen aan bod; zoals de waterhuishouding, die we immers zelf kunnen regelen. Water en waterbeheer bleken de studenten net als onderwerp te hebben behandeld, dus daar was veel interesse voor.

Sowieso was er veel interesse voor wat we doen en wat het werk bij de Ruige Hof inhoudt. Zelfs de modderige paadjes konden de pret niet drukken. Bemoste wilgen werden bewonderd en geaaid, rivierkreeften die als experiment in de soep belanden afgekeurd, iemand hoorde een appelvink, er werd gesprongen om te voelen wat veengrond betekent en hier en daar klonk applaus!

Bijzonder ook dat er helemaal geen filevorming is ontstaan en Klarenbeek 120 studenten en begeleiding uitstekend kon hebben!