De Eindejaar plantenjacht 2023

Posted on

In de winter bloeiende planten zoeken? Hoe vreemd dat ook klinkt, er blijken meer planten te bloeien dan je zou verwachten! In de laatste week van december gaan plantenliefhebbers overal in Nederland hiernaar op zoek. 
Floron (Floristisch Onderzoek Nederland) organiseert dit jaar voor de achtste keer de eindejaarsplantenjacht. Onze IVN-afdeling doet evenals voorgaande jaren weer mee. 

Langzaam maar zeker wennen we aan het idee dat je ook midden in de winter bloeiende planten kan aantreffen. De kampioen is tot nu toe het madeliefje, dat de afgelopen keren het meest in bloei stond. We zijn benieuwd hoeveel verschillende planten er dit jaar worden gevonden en welke bloeiende plant het meest wordt gezien. 
Iedereen kan meedoen! Je gaat één uur lang op jacht naar zoveel mogelijk bloeiende planten. Wie van tevoren zijn plantenkennis wil opvijzelen, kan op de FLORON-site (www.floron.nl) een presentatie vinden met uitleg over alle algemene winterbloeiers.

Op de grens van Abcoude en Amsterdam start het tellen van de bloeiende planten: 
zaterdag 30 december om 11:00 bij de ingang van De Ruige Hof, Locatie Tuinhuis, Abcouderstraatweg 77,105 AA Amsterdam.

Er is zowel parkeergelegenheid bij de Hoge Dijk, waar De Ruige Hof aan grenst, als bij de er tegenovergelegen golfcentrum De Hoge Dijk.