IJsvogelhut

IJsvogels brengen vis naar jongen
IJsvogels met vis voor jongen

Al jarenlang worden er rondom het terrein ijsvogels waargenomen. We wilden deze prachtige vogels in de gelegenheid stellen om ook te kunnen broeden.Daarvoor is er in 2007 een broedwand gebouwd met daarnaast ook een kijkhut. Deze staat op het afgeschermde gebied van de Ruige Hof dat mooi gelegen is aan de waterplas. Vanuit de IJsvogelhut bestaat daardoor de mogelijkheid om, zonder verstoring, de ijsvogels te observeren en te fotograferen tijdens de broedperiodes.
De afgelopen jaren (met uitzondering van 2018 en 2021) hebben de ijsvogels dankbaar gebruik gemaakt van deze inmiddels gerenoveerde broedwand en zijn er, door meerdere succesvolle broedsels, vele jonge ijsvogeltjes uitgevlogen.
De hut is op de woensdagen vrij te bezoeken door leden van de Ruige hof die even een uurtje willen kijken naar deze prachtige vogels.
Op de overige dagen wordt de IJsvogelhut verhuurd aan fotografen.

Foto-impressie IJsvogelhut
Afbeelding1a kopie
Afbeelding2a
Afbeelding3a
Afbeelding4a
Afbeelding5a
Afbeelding6a
Afbeelding7a
Afbeelding8a
Afbeelding9a
Afbeelding10a
Afbeelding11a
Afbeelding12a
Afbeelding14a
Afbeelding15a
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Huur IJsvogelhut

Stuur voor boekingen en informatie over de hut een mailtje naar: ijsvogelsvanderuigehof@gmail.com

Hiervoor vragen wij een bedrag van €25 voor niet leden en €20 voor leden, per plek, per dagdeel.
De opbrengst van de hut komt volledig ten goede aan de natuurvereniging de Ruige Hof.
Deze inkomsten worden door de vereniging gebruikt om de IJsvogelhut en de wand te onderhouden maar ook om in de kosten van het onderhoud te voorzien van de natuurterreinen Klarenbeek en de Riethoek die de vereniging met vrijwilligers beheert.
Het natuurterrein Klarenbeek ligt vlakbij de Ruige Hof en is zeker naast de prachtige tuin van de Ruige Hof ook een bezoekje waard!

Het is natuurlijk ieder jaar spannend of er überhaupt weer ijsvogels komen broeden bij de Ruige Hof. Als de verhuur weer kan gaan starten zullen we hierover informeren op facebook IJsvogels van de Ruige Hof (IJsvogels van de Ruige Hof | Facebook).
Pas daarna kan er geboekt gaan worden.

Fotografen kunnen tegen betaling een stoel in deze IJsvogel-hut huren. Er zijn 3 fotografie plekken, waar je ieder door een kijkvenster de ijsvogels kan fotograferen. De stoelen worden afzonderlijk verhuurd, maar het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere plekken tegelijk te boeken.  
Je kunt een fotoplek huren alle dagen van de week met uitzondering van de woensdag. Je kan één (of meerdere) stoel(en) huren per dagdeel:
‘s morgens huur je van zonsopkomst tot 13:00
’s middags huur je van 14:00 tot zonsondergang (voor liefhebbers van tegenlicht)
Je kunt dus kiezen of je ‘s morgens óf ’s middags wilt óf beide dagdelen!