Klarenbeek

Fotoimpressie Klarenbeek
IMG_3026 (1)
20220122_121541
20220122_121621
20150312_163002-moeras
20200713_115427
Ruige Hof, Kralenbeek
Klarenbeek_eikenlaan_kl
Klarenbeek_reflectie_eikenlaan_kl
previous arrow
next arrow

Safari

Op safari over zandpaden en knuppelbruggetjes door het veenlandschap van Klarenbeek. Je waant je in een andere wereld. Hier komt het oud hollandse cultuurlandschap, zoals dat in de 11e tot en met de 16e eeuw in deze omgeving is ontstaan, weer tot leven. Het is een afwisselend gebied met kleine landschapselementen, zoals bloemrijk hooiland, struweel, rietmoeras, knotwilgen, poelen en slootjes. Ook kunt u er nog een heemtuin en een medicinale kruidentuin vinden.

Vogelkijkhut

Achter het natuurcentrum op het erf staat een prachtige vogelkijkhut. U kunt vanaf hier op de Hoge Dijk plas uitkijken. Er is hier dus van alles te zien, zoals: meerkoeten, ijsvogels, wilde eenden, kuifeenden, krakeenden, smienten in winter, krooneend in het voorjaar (zeldzaamheid), diverse ganzen, aalscholvers, dodaars, waterhoenen , futen etc. Bovendien komt er een grote roodwangschildpad regelmatig voor de hut zonnen op de takken die in het water liggen. De vogelkijkhut (ook wel IJsvogelhut genoemd) is te huur, klik hier voor meer informatie.

Rietmoeras

Het rietmoeras vormt het centrale deel van Klarenbeek. Omdat riet water zuivert, is de waterkwaliteit uitzonderlijk goed en dat is te merken aan de hoeveelheden en variëteiten in soorten waterbeestjes.
Ook vogels weten het riet, dat gedeeltelijk niet ieder jaar gemaaid wordt, zeer te waarderen en zo komt het dat er in de winter regelmatig de roerdomp te horen is en de blauwborstjes het terrein ieder voorjaar weer opzoeken.

Goudvink op Klarenbeek

Hoe kom je bij Klarenbeek?

Klarenbeek is te vinden ten zuiden van (achter) het AMC, tussen de Abcouderstraatweg en het spoor. Bekijk de locatie op Google Maps.

Openbaar vervoer: U kunt met de metro of met Bus 47, 41 of streekvervoer naar station Holendrecht reizen. Vandaar is er een bewegwijzering met groene bordjes aan de lantaarnpalen naar Klarenbeek. Streekbus 120 stopt naast de ingang van het terrein.

Fiets: Met de fiets kunt u dus het beste richting de Hoge Dijk aan houden die op de ANWB bordjes staat vermeld. Eenmaal in de buurt van Klarenbeek ziet u vanzelf de groene Klarebeek aanduidingsbordjes weer staan.

Auto: Aan de westkant van het terrein ligt een golfterrein. U kunt daar parkeren op het aanwezige parkeerterrein. Aan de overkant van de provincialeweg ligt dan Klarenbeek.

Kaart

Bekijk de detailkaart van Klarenbeek

Wandeling

Maak een wandeling over Klarenbeek, De Negen Bruggetjes wandeling