Over de Ruige Hof

Binnen de stadsgrenzen van Amsterdam- Zuidoost ligt Natuurvereniging de Ruige Hof. De vereniging is in 1986 opgericht om de natuur dichter bij de stadsbewoner te brengen. Daartoe worden tal van activiteiten ondernomen zoals het onderhouden van twee natuurterreinen, enkele tuinen en een natuurcentrum van waaruit veel wordt georganiseerd. De terreinen, die onderhouden worden door vrijwilligers van de Ruige Hof, zijn Natuurterrein Klarenbeek en Natuurterrein de Riethoek.

We hebben een nieuw gebouw nodig, lees hier waarom:

klik hier om de brochure over de Ruige Hof te openen

Activiteiten:
Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd. Zo worden er cursussen en excursies gehouden en op aanvraag zijn er specifieke activiteiten voor scholen, bedrijven of kan er een familie-uitje georganiseerd worden. In het natuurcentrum (het Tuinhuis) is een bibliotheek en worden allerlei producten verkocht. Dit kunnen producten zijn van eigen terrein, zoals bijvoorbeeld wilgentenen, zaden uit de tuin, zelfgemaakte ansichtkaarten of vogelkastjes. Verder zijn er boekjes of seizoenswandelingen te koop die uitgevoerd kunnen worden op de natuurterreinen. Verder komt er drie maal per jaar het verenigingsblad uit genaamd Natuur bij Huis. Hierin staan allerlei wetenswaardigheden over de natuur, actuele nieuwtjes uit de vereniging en de agenda voor de komende maanden.

Vrijwilligers:
Al het moois bij de Ruige Hof kan alleen voortbestaan door de actieve en enthousiaste inzet van vrijwilligers. Zij onderhouden de terreinen en tuinen, maken het verenigingsblad, organiseren tentoonstellingen, werken aan de P.R, etc. Voor iedereen, jong en oud, is wel wat te doen. Het buitenwerk wordt op woensdag ( in principe elke woensdag ) gedaan (10.00 tot 16.00 ) en op vrijdag (eerste vrijdag van de maand ) en af en toe op zondag. Voor gereedschap, handschoenen, laarzen en regenkleding wordt gezorgd en er is deskundige begeleiding aanwezig. Vrijwilligers kunnen ook via de Ruige Hof cursussen volgen op het gebied van natuurbeheer bij Landschap Noord-Holland.

Zin om mee te doen ?
Er zijn nog allerlei activiteiten waarbij wij de steun van nieuwe vrijwilligers kunnen gebruiken. Belangstellenden kunnen dan op maandag of woensdag bellen met het natuurcentrum: 0294-285021.

De Ruige Hof is een ANBI, waardoor uw gift fiscaal aftrekbaar is. Als u vastlegt dat u voor minstens 5 jaar een vast bedrag geeft, is de fiscale aftrek drempelloos en dus geheel aftrekbaar. Zie www.belastingdienst.nl voor meer informatie.

In dit document vindt u de ANBI gegevens van de Ruige Hof, zoals het RSIN/fiscaal nummer, de bestuurssamenstelling en de doelstelling van de Ruige Hof: ANBI Gegevens van Natuurvereniging de Ruige Hof

Privacyverklaring

Jaarverslag 2020 De Ruige Hof

Algemene Ledenvergadering 2021