Nachtvlinders en bastaardkikkers

Posted on

Afgelopen zaterdag 9 juli hebben enkele leden van de KNNV (de vereniging van veldbiologie) samen met vrijwilligers van de Ruige Hof, een inventarisatie gedaan van de flora en fauna op Klarenbeek. Er is met name gekeken naar vissen en amfibieën, nachtvlinders, en flora.

Naar de volgende sloot
Amerikaanse rivierkreeft

Met grote schepnetten zijn alle sloten van de Klarenbeek onderzocht. Dat er veel, en op sommige plekken heel veel Amerikaanse rivierkreeften leven is niet echt verrassend. Uit de losse pols geschat zitten er enkele duizenden tot zo’n tienduizend in de sloten van Klarenbeek. Wel verrassend is dat er flink wat 10-doornig stekelbaarsjes en ook zeelten rondzwemmen, en dat het blaasjeskruid zo goed gedijt. Verder zijn de kleine watersalamander, de bastaardkikker (bovenste foto) en de meerkikker waargenomen. De resultaten van de inventarisatie kun je binnenkort bekijken op waarneming.nl (zoek op klarenbeek).

Nachtvlinders

S’nachts zijn er grote schermen opgesteld met lampen. In totaal zijn zo’n 80 soorten nachtvlinders waargenomen, op de foto’s hieronder een kleine selectie. Alle waargenomen soorten vind je in deze lijst.

nachtvlinders op de Ruige Hof
Nachtvlinders. Foto’s Edo Goverse