Natuur-avonturenclub

Natuur-avonturenclub voor kinderen uit Abcoude/ Amsterdam Zuidoost.
Ga je mee naar buiten? Kom spelen bij de natuur-avonturenclub en de natuur ontdekken. Je kunt daar hutten bouwen, wildplukken en nog veel meer op het terrein Klarenbeek van natuurvereniging de Ruige Hof aan de Abcouderstraatweg tegenover het Golfterrein. De club is voor kinderen vanaf 5 jaar tot 10 jaar. De natuur- avonturenclub komt op twaalf zaterdagochtenden bij elkaar van tien uur tot halftwaalf. Het is de bedoeling dat je het hele jaar meedoet zodat het een echte club is. Je leert veel over de natuur en doet leuke dingen buiten en als het heel slecht weer is ook binnen in het tuinhuis. Dan kan er bijvoorbeeld geknutseld worden. Klarenbeek is een waterrijk gebied, dus een zwemdiploma is wenselijk.

Kleine beestjes

Wat weet jij bijvoorbeeld over kleine beestjes, wat doen ze en waar kun je ze vinden? En wat zwemt er in het water? Zijn er het hele jaar paddenstoelen of alleen in de herfst? En zijn er wilde planten die je kunt eten? Heb je wel eens een ijsvogel gezien? Er is een hut waardoor je ze goed kunt bekijken als ze er zijn.
Als je wilt meedoen aan de natuur-avonturenclub moet je je van te voren aanmelden. Er is plaats voor 15 kinderen en wie het eerste komt, kan als eerste meedoen. De club begint op 14 mei na de meivakantie. En is er verder op de volgende data: 21 mei, 11, 18, 25 juni en 2 juli. Na de schoolvakantie gaan we verder op 10,17,24 september en 1, 8, 29 oktober.

Begeleiding

De activiteiten worden om en om begeleid door Emilie Zandvliet en Ineke Bams. Beiden zijn natuuractiviteitenbegeleider en aangesloten bij het netwerk ‘Natuur is een Feest’ en in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag. Ook doen er vrijwilligers van de Ruige Hof mee.
De club wordt mogelijk gemaakt door subsidie van Groen doet Goed, een samenwerkingsverband van zes Utrechtse gemeenten, terreinbeherende organisaties, IVN Natuureducatie en Provincie Utrecht.
Je kunt je aanmelden via de volgende link: Meld je hier aan!