Vogelwandeling 8 oktober

Posted on

Vogelwandeling 8 oktober 2023

Na de zomer, eind september/begin oktober gaan we weer verder”. Zo besloot Hans Doorenbosch het verslag van 25 juni 2023. Hij droeg vervolgens de pen aan mij over en die heb ik graag aangepakt.

En op zondag 8 oktober gingen we verder: twee groepen onder leiding van Peter Rodrigues en Pieter van der Linden. Het was lekker weer, weinig wind, zonnig en je ruikt het najaar.

De vogeltrek is begonnen en dat betekent dat het aantal waargenomen vogels wat minder is. We verwelkomen nu de wintergasten: hoog in de lucht scheerden groepen smienten voorbij. We misten de koperwieken en de kramsvogels, maar zagen de kuifeend.
Wie lieten zich nog meer horen en soms zien? Ik noem de Cetti’s zanger, de winterkoning, de roodborst, groepen grauwe ganzen en de torenvalk, buitelende staartmezen, zanglijsters, wilde eenden waarvan de mannen al weer op kleur komen en krijsende halsbandparkieten. Het geluid van de vuurgoudhaan is geïdentificeerd via de app.

Geen vogel, maar toch krijgt de ringslang een bijzondere vermelding; kort geleden op Klarenbeek gezien – we doen dus iets goeds qua beheer – en de vliegenzwammen rond de berk langs het fietspad.

De volgende wandeling is op 12 november 2023.

Luberta

Foto Gerrit Alink