Doe mee als vrijwilliger

Al het moois bij de Ruige Hof kan alleen voortbestaan door de actieve en enthousiaste inzet van vrijwilligers, de ruggengraat van onze vereniging. Zij onderhouden de terreinen en tuinen, maken het verenigingsblad, organiseren tentoonstellingen, werken aan de P.R, etc. Voor iedereen, jong en oud, is wel wat te doen. Het buitenwerk doen we sinds de coronatijd in drie ploegen, op dinsdag, woensdag of donderdag van 10.00 tot ca 16.00. Eén keer in de vier weken werken we ook op vrijdag: op de eerste vrijdag van de maand. En soms werken we ook nog op zondag. De Ruige Hof zorgt voor gereedschap, handschoenen, laarzen en regenkleding en er is deskundige begeleiding aanwezig. Vrijwilligers kunnen ook via de Ruige Hof cursussen volgen op het gebied van natuurbeheer en bij Landschap Noord-Holland.

Het onderhouden van de terreinen

Als vrijwilliger kun je de terreinen onderhouden. Hooilanden, sloten, slootkanten, bossages, paden, alles heeft het hele jaar door onze aandacht. Uiteraard zijn de klussen per seizoen verschillend en dat maakt het afwisselend. Ook kun je werken in de tuinen van de Ruige Hof.
Lekker een dagje buiten werken in weer en wind!

Hieronder een paar foto’s van de Ruige Hof. Onder het formulier staan nog meer foto’s van het onderhoud van de terreinen

095816_kl
095907_kl
120705_kl
120819_kl
121015_kl
120431_kl
121543_kl
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Doe mee

Heeft u na het bovenstaande interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan en bent beschikbaar, geef u dan op. U kunt bellen op maandag of woensdag, naar het natuurcentrum telefoon: 0294-285021. U kunt ook mailen, dit kan naar info@deruigehof.nl, onder de vermelding van: ‘vrijwilliger’. Ook kunt u gebruik maken van het hier onderstaande formulier om u op te geven. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Foto’s van werkzaamheden op het terrein